Hlavní obsah

Hollywood z vosku vystavují v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum voskových figurín Madame Tussauds od pátku umožní v Praze návštěvníkům nahlédnout do světa filmu a setkat se s hollywoodskými hvězdami. Jde o první výstavu muzea Madame Tussauds v regionu střední a východní Evropy. Výstava v pražském Muzeu voskových figurín do října představí výběr celebrit, jakými jsou hvězdný pár Brad Pitt a Angelina Jolie, akční veterán Bruce Willis, idol ženských srdcí George Clooney a v neposlední řadě také mimozemšťan E.T.

Foto: Madame Tussauds

Nicole Kidmanová

Článek

Nedaleko od Muzea voskových figurín otevře 1. května svoji expozici také pobočka francouzského muzea voskových figurín Grévin. „Praha je pro naše hvězdy přirozenou volbou, a to nejen proto, že se tu natáčela celá řada hollywoodských filmů a občas se jí také přezdívá Hollywood Evropy. Jsme nesmírně zvědaví na zájem lidí a doufáme, že časově omezenou expozici v budoucnu vystřídá stálá atrakce a Praha se tak přidá ke stávajícím 15 lokalitám Madame Tussauds po celém světě. Vnímáme Prahu jako bránu pro vstup Madame Tussauds do měst střední a východní Evropy,“ uvedla Liz Wellsová, globální marketingová ředitelka Madame Tussauds.

Foto: Madame Tussauds

George Clooney

Realistické voskové figuríny jsou vyráběny v Londýně týmem dvaceti zkušených sochařů a jejich výroba zabere až čtyři měsíce. V Praze se představí ve speciálním filmovém provedení, režie se ujme voskový Quentin Tarantino.

Foto: Šimková Veronika, ČTK

Brad Pitt

Je pro nás čest spolupracovat s těmi nejlepšími v oboru, jejichž dovednosti a zkušenosti s vytvářením mimořádně vydařených realistických voskových soch skutečně nemají konkurenci, sdělil provozní ředitel Muzea voskových figurín v Praze Ladislav Derner.

Foto: Šimková Veronika, ČTK

Angelina Jolie

Výstavu nebudou narušovat žádné provazy ani jiné překážky. Návštěvníci se budou moci přiblížit ke svým idolům, dotknout se jich a vyfotit se s nimi. Vstup na výstavu bude součástí prohlídky Muzea voskových figurín a činí 160 korun pro dospělého a 100 korun pro děti.

Madame Tussauds Studios se základnou v Londýně se věnují výrobě voskových figurín již přes 150 let. Během modelování soch je použito přes 500 reálných tělesných rozměrů, skutečné vlasy jsou figurínám připevňovány jeden po druhém a pro docílení co nejpřirozenějšího tónu pleti je potřeba několik vrstev nátěru a speciálního tónování.

Reklama

Výběr článků

Načítám