Hlavní obsah

RECENZE: Velký showman Bublé bavil Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kanadský zpěvák Michael Bublé, jedna z velkých popových hvězd počátku 21. století, přijel v pátek poprvé do Česka a představil se v pražské O2 Aréně. Většinu fanoušků nadchl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kanadský zpěvák Michael Buble vystoupil včera v pražské O2 areně.

Článek

Publikum nejprve rozehřála vokální skupina, která přinesla směsku soulu a hip-hopu s odkazy na Stevieho Wondera či Jamese Browna.

Hvězda večera nastoupila kolem deváté hodiny a zahájila údernou klasikou Fever. Podobnými coververzemi velmi starých a velmi slavných písní zaplnil Bublé 90 procent programu. Pohyboval se s jistotou na území swingu nebo klasického soulu a jednou zabloudil i do éry diska.

Zazněly hity jako Try a Little Tenderness, You Make Me Feel So Young, Come Dance With Me, Feeling Good, Cry Me a River, Save the Last Dance for Me, A Song for You a dokonce došlo i na Beatles (All You Need is Love).

Na palubě zábavního parníku

Svým repertoárem tak Bublé vlastně stále zůstává na palubě zábavního parníku, kde kdysi jako zpěvák začínal. Není tvůrcem zásadních nových hitů, není ani unikátní pěvec, ale má své kouzlo. Je dobrým zpěvákem, který procítěně interpretuje něco, co existovalo již dávno před ním, a navíc dodává obrovskou dávku showmanství. Z každé písničky cítíte, jak mu záleží na tom, aby se posluchači cítili příjemně a odcházeli okouzleni.

Nejde jen o jeho bezchybnou intonaci a feeling. Humor dělá hodně a Bublé to ví. Proto se představuje jako Justin Bieber, spontánně se během koncertu fotí s fanoušky a vychvaluje sexuální přednosti svých skvělých muzikantů s jazzovou průpravou. „Nejsem gay, ale kdybych byl...“ říká skoro zamilovaně o svém saxofonistovi. Showman každým coulem.

Celkové hodnocení: 80%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám