Hlavní obsah

Prince zveřejnil videa. Jiná se snaží mazat

Právo, Jaroslav Špulák

Nečekaný krok učinil americký zpěvák, skladatel a hudebník Prince. Na serveru YouTube zveřejnil videa z několika svých vystoupení, přitom se obvykle snaží mazat všechna jiná, která na internet dají jeho fanoušci.

Foto: ČTK

Prince by měl v letošním roce vydat nové album.

Článek

Videa se začala na internetu objevovat již loni a aktuálně přibyla dvě další. První je z Pyjama party v Paisley Parku v americkém Minneapolisu. Prince zde vystupoval se svou kapelou The New Power Generation a hráli písničku So Dark a coververzi skladby The Sweet She Is od zpěváka Isaaka Haynese. Druhé video přináší píseň Cause and Effect odehranou na srpnovém vystoupení v Portugalsku.

V současné době Prince chystá koncertní turné po Velké Británii. Tu a tam se rovněž objeví informace, že by měl odehrát vystoupení na letošním britském festivalu Glastonbury. Kromě toho postupně zveřejňuje singly ze svého chystaného alba Plectrum Electrum, které by kompletní mělo vyjít už v první polovině letošního roku.

Album Prince nahrává se svou novou kapelou 3rd Eye Girl, ve které jsou kromě něj tři mladé ženy: kanadská kytaristka Donna Grantisová, dánská baskytaristka Ida Nielsenová a americká bubenice Hannah Fordová. Všechny se v minulosti věnovaly jazzu a Prince je přijal kvůli schopnosti improvizovat během koncertů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám