Hlavní obsah

Keltské Vánoce s Českým srdcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavu zimního slunovratu přichystala na neděli 22. prosince kapela České srdce v pražském Lucerna Music Baru. Tradiční vánoční koncert bude tentokrát obohacen jak personálně, tak obsahově. Čeští Kelti totiž budou křtít nový singl.

České srdce - ZónyVideo: České srdce

 
Článek

České srdce v neděli večer pokřtí a premiérově uvede nový singl Zóny ze svého připravovaného nového alba natočeného k výročí 25. let existence skupiny.

Autorem textu singlu a několika dalších písní z připravovaného alba je básník Petr Hons, známý zejména texty pro Petra Muka a Oceán.

Hudbu složil kytarista a frontman Českého srdce Michal Šenbauer. Další texty pro album napsali Lukáš Pavlásek a Lou Fanánek Hagen.

Jako host za bicí tentokrát zasedne jedinečný bubeník Lukáš Pavlík. Nebudou chybět písničky Bosou nohou žárem, Avalon, Holčičko neplač, Nad Bretaní a další výběr ze všech alb.

„Chceme si to prostě užít. Chceme, aby to pro všechny byl skvělý vánoční večírek,“ řekl Novinkám Šenbauer.

Foto: České srdce

České srdce

České srdce působí na scéně už 24 let, za tuto dobu vydalo šest alb a dvě DVD. Odehrálo řadu koncertů jak doma, tak v zahraničí. Několik let byla jejich druhým domovem francouzská Bretaň. Spolupráce a hostování s bardem keltské hudby Alanem Stivellem silně ovlivnilo tvorbu kapely.

Na domácí scéně je České srdce úzce spjato s tradičním hudebním festivalem Okoř se šťávou. Na příští Okoři 21. června kapela pokřtí chystané album a oslaví nejen letní slunovrat, ale i své 25. narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám