Hlavní obsah

Polemic má klip k písničce More. Jsou v něm Ruppert, Habera i Dusilová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská skupina Polemic natočila videoklip ke své písničce More. Sešla se v něm se slavnými kolegy - Lenkou Dusilovou, Zdenkou Prednou, Matějem Ruppertem a Pavolem Haberou.

Foto: archív Polemic

Matěj Ruppert v klipu skupiny Polemic

Článek

„Všichni jsou mistry svého hlasu a respektujeme je za jejich tvorbu i kvalitu. Chtěli jsme mít písničku pohlavně vyváženou, proto jsou v ní dvě dámy a dva pánové,“ vysvětluje netradiční kombinaci hostů, hlasů i jmen autor textu písně Peter Petko Opet. „Písničku s poselstvím, pro nás ne zcela typickou, jsme vnímali tak, že by ji tyto pěvecké osobnosti mohly posunout na jinou úroveň a jsme přesvědčeni, že se to i povedlo.“

Výrobu videoklipu ke klidné až melancholické skladbě kapela svěřila režisérovi, který si říká Anakin Fox. Byla to jejich první spolupráce. „More pro mě bylo velkou výzvou, protože jsem měl v hlavě nápad na klip, který byl spíše o technické a postprodukční stránce než o samotném scénáři. Těžko se mi získávala důvěra kapely. Vždyť kluci na začátku vlastně vůbec nevěděli, do čeho jdou,“ vysvětlil režisér.

Téměř celý rozpočet na videoklip se rozhodl utratit za cestování po Rakousku, Slovensku i Česku, aby natočil sérii nekonečných časosběrných záběrů. Ty následně prostříhal s podobiznami zpívající kapely.

Reklama

Výběr článků

Načítám