Hlavní obsah

Koncert pěvce Alagni v Praze zrušili, i když nabízel, že vystoupí zadarmo

Praha

Slavný francouzský tenorista Roberto Alagna nezazpívá 23. listopadu v Praze, pořádající agentura Art Invest Holding nečekaně jeho koncert zrušila. Situace zaskočila i samotného pěvce. Zmínil, že nabízel, že zazpívá bez nároku na honorář, jen v doprovodu klavíru, ale agentura koncert stejně zrušila.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Alagna

Článek

Pěvec zmínil finanční problémy agentury Art Invest Holding, která už do budoucna nehodlá koncerty pořádat. "Navrhl jsem několik řešení, abych zachránil večer, který je mému srdci obzvláště drahý. Mohla by spočívat v tom, že bych se zřekl svého honoráře a orchestr by nahradil sólový klavír," napsal o víkendu Alagna.

Nespokojeni jsou i fanoušci, kteří na internetu na adresu agentury nešetří kritikou. Podle Art Invest Holding ale o koncert nebyl očekávaný zájem, rakouská agentura zastupující Alagnu se s českou stranou nedohodla na podmínkách a nakonec minulý týden odstoupila od smlouvy.

Majitel Art Invest Holding, bývalý sportovní manažer Pavel Zíka uvedl, že jeho firma zaplatila začátkem roku jako zálohu na koncert 30 tisíc eur a do přípravy investovala nemalé peníze. Přestože nízký prodej vstupenek odpovídal současné špatné situaci na trhu, chtěla podle Zíky dostát i z vlastních zdrojů veškerým závazkům.

Zíka si navíc není jist, zda byl pěvec o všech jednáních obou agentur včas informován.

Zrušila téměř všechny plánované koncerty

"S politováním musíme konstatovat, že zmíněná nabídka pana Alagni zpívat bez nároku na honorář a pouze s doprovodem klavíru se ke společnosti Art Invest Holding vůbec nedostala," reagoval Zíka. Nabídka Alagni se už o víkendu objevila na jeho facebookovém profilu.

Přípravu koncertu provázely obtíže od začátku, pořadatelé dvakrát změnili místo koncertu a program. Není to navíc jediný koncert, který agentura Art Invest Holding nedokončila. Téměř všechny, které tato firma loni na podzim ohlásila, byly z organizačních důvodů zrušeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám