Hlavní obsah

Nové knihy: Rushdie, Horváth, Bárta, Nesbø a Potterová

Právo, František Cinger

Nabídku nových knih zahajujeme novými, až pohádkovými příběhy Salmana Rushdieho. Pokračujeme nepřeloženou prózou Ödöna von Hovátha. Zajímavou knihou je rozhovor Petra Skočdopole s Danem Bártou. Nové detektivní příběhy nabízejí norský bestsellerista Jo Nesbø, Američané Douglas Preston, Lincoln Child i Jeffery Deaver a švédská autorka Mari Jungstedtová. Pro ženy a o ženách píší Američanka Alexandra Potterová a Britka Jacqueline Wilsonová. Pozornost si zaslouží příběh polního maršála Václava Radeckého z Radče od Luboše Taraby. A nádavkem komiks Briana Azzarella a Eduarda Rissoa.

Článek

Salman Rushdie:

Luka a oheň života

Nové knihy

Rodinu vypravěče Rašída Chalífy postihne neštěstí, když upadne do hlubokého spánku. Aby jeho mladší syn Luka, obávající se, že svým chováním nese na tragédii vinu, otce zachránil, musí překonat řadu překážek, aby se zmocnil potřebného Ohně života.

Paseka, přeložila Dominika Křesťanová, 224 stran, 249 Kč

Salman Rushdie:

Hárún a moře příběhů

Nové knihy

Harún, syn vypravěče Chalífy, se zaplete do velkého zápasu za záchranu Oceánu příběhů. Román pro malé i velké, v němž se autorovi mimořádně šťastně podařilo spojit pohádkové líčení s dobrodružnou zápletkou i symbolickým příběhem, který je poctou imaginaci.

Paseka, přeložili Michal Strenk a Pavel Šrut, 168 stran, 249 Kč

Ödön von Horváth:

Věčný šosák

Nové knihy

Do češtiny nepřeložený první ze tří románů klasika moderny, rakouského spisovatele, jehož hry se stále uvádějí na našich jevištích. Dopsaný v roce 1930, přináší příběh neúspěšného prodavače ojetých vozů Alfonse Koblera z Mnichova, který chce žít na vysoké noze.

Akropolis, přeložila Hana Linhartová, 168 stran, 199 Kč

Dan Bárta, Petr Skočdopole:

Žvaniti fér

Nové knihy

Dan Bárta je jeden z nejuznávanějších českých zpěváků. Kniha-rozhovor je v Česku zavedený žánr, ale „sebraná korespondence“ Dana Bárty a zkušeného novináře Petra Skočdopole jeho hranice napínají až ke krajnosti.

Druhé město, 192 stran, 249 Kč

Jo Nesbø:

Levhart

Nové knihy

Norským hlavním městem otřásl nález těl dvou žen i způsob jejich smrti. Obě totiž utonuly ve vlastní krvi. Oddělení vražd čelí záhadě – bodné rány ve tvářích jsou četné, pravidelné, a navíc byly vedeny zevnitř úst. Příležitost pro Kaju Solnessovou a Harryho Holea.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 722 stran, 399 Kč, e-kniha 269 Kč

Douglas Preston, Lincoln Child:

Dva hroby

Nové knihy

V manhattanských hotelech dojde k sérii záhadných vražd, jejichž pachatel vládne takřka nadpřirozenými schopnostmi. Souvisí tyto zločiny s únosem manželky zvláštního agenta FBI Aloysia Pendergasta, kterou dlouho pokládal za mrtvou?

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 392 stran, 349 Kč

Jeffery Deaver:

Pokoj smrti

Nové knihy

Robert Moreno, americký občan žijící v Jižní Americe, se stane na Bahamách obětí kulky profesionálního odstřelovače. Vraždu si objednala americká vláda na základě informace tajné služby, že Moreno připravuje teroristický útok. Vyšetřují Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová.

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 600 stran, 329 Kč, e-kniha 169 Kč

Mari Jungstedtová:

Umírající dandy

Nové knihy

Na ostrově Gotland panuje zima. Jenom v malé galerii na náměstí se usilovně pracuje. Egon Wallin připravuje vernisáž. Následujícího rána ale čeká město šok. Extravagantní umělec je nalezen oběšený. Přišla jeho manželka na to, že vedl dvojí život a pomstila se?

Kniha Zlín, přeložila Karolína Kloučková, 264 stran, 289 Kč, e-kniha 179 Kč

Alexandra Potterová:

Co je nového, kotě?

Nové knihy

Co bys udělala, kdyby tě tvůj přítel po deseti letech vztahu požádal o ruku? Delila dospěla k velkému rozhodnutí. Sebere psa Tlusťocha, sbírku desek od Toma Jonese a opouští jak svého přítele Lennyho, tak i nudný Yorkshire a vrhá se do víru velkoměsta.

Kristián, přeložila Denisa Novotná ml., 256 stran, 279 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Za hlasem srdce

Nové knihy

Hetty Featherová zažila nemálo dobrodružství a vzrušujících zážitků – i velkou tragédii. Po smrti své milované maminky zase zůstane na světě sama. Čeká ji však zatím nejtěžší úkol – najít svého otce.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 336 stran, 249 Kč

Luboš Taraba:

Italské patálie maršála Radeckého

Nové knihy

Historie tzv. první války za sjednocení Itálie v roce 1848 sleduje mj. i tažení císařského vojska pod velením polního maršála Václava Radeckého z Radče, vrcholící červencovou bitvou u Custozy, až po bleskovou pětidenní válku roku 1849 u Novary.

Epocha, 312 stran, 299 Kč

Brian Azzarello, Eduardo Risso:

100 nábojů – Smrt je mým řemeslem

Nové knihy

Válka mezi Trustem a agentem Gravesem je v komiksovém příběhu v plném proudu. První řady pěšců již byly obětovány a bitevní pole nyní ovládají střelci...

BB art, přeložil Petr Zenkl, 224 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám