Hlavní obsah

Boris Carloff točil klip na stejnou kameru, na jakou se natáčel James Bond

Právo, Jaroslav Špulák

Na hudební internetové televizi Mixer.cz má dnes premiéru nový videoklip Borise Carloffa, držitele dvou letošních prestižních hudebních Andělů. Jednoho z nich má ostatně za videoklip k písničce Falling ze svého loňského alba The Escapist. Jeho nový klip se jmenuje I‘ve Got One Soul.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boris Carloff s cenou Anděl

Článek

„Na svém albu ji mám momentálně nejradši, protože je mi nejblíž tím, jak se přibližuje vážné hudbě. Zároveň je nejvíc propracovaná, aranžérsky i zvukově. Je v ní velký vliv impresionismu a hodí se mi k podzimu,“ řekl právu Carloff. Zajímavostí nového videoklipu je, že obraz snímala kamera značky Alexa, tedy stejná značka, na kterou se natáčel poslední příběh James Bonda nazvaný Skyfall. Během postprodukce tvůrci využívali netradiční technologie 3D scanu hlavy, počítačového modelu a trackovacích bodů.

Za vznikem klipu stojí Martin Živocký. Tým doplnili i režiséři Matěj Chlupáček a Mike Samir. Kameramanem byl Martin Žiaran.

„Práce na klipu pro nás byla výzvou a technologickým experimentem. Přestože je svým pojetím mnohem minimalističtější než ten k písni Falling, postprodukční proces byl náročnější. Využitím technologie 3D scanu a motion trackingu jsme se snažili dosáhnout co nejpřesvědčivějšího spojení živého herce s digitálními prvky,” popisuje realizaci režisér Martin Živocký.

Hlavní role se ve videoklipu zhostil sám Boris Carloff. „I přestože jsme ho točili jen před zeleným pozadím, zaujal nás jeho smysl pro detail a přístup, s jakým se na jednotlivé záběry nahlíželo,” tvrdí Matěj Chlupáček.

Díky svému hereckému výkonu při natáčení klipu si prý Carloff vysloužil jednu z rolí v novém filmu Mike Samira Hany, který půjde do kin na jaře roku 2014.

Světoběžník

Boris Carloff se jako hudebník pohybuje mezi elektronikou, rockem a jazzem. Má klasické vzdělání na housle, projel s nimi skoro celou Evropu. Debutoval na londýnském labelu Tracktion v roce 2003. Později se upsal labelu Red Salamanda a vydal EP Good Stuff. Za svůj loňský albový debut The Escapist získal cenu hudební kritiky Apollo 2012 a pět nominací na Anděla od Akademie populární hudby. Nakonec si z ceremoniálu odnesl dvě sošky, za videoklip a v žánrové kategorii Elektronická hudba.

Je rovněž jeden z nejúspěšnějších českých hudebních producentů. Spolupracoval například se skupinami Kryštof, Sunshine, We On The Moon nebo Wohnout.

Premiéra klipu probíhá na Mixer.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám