Hlavní obsah

Nové knihy: Murakami, Janouchová, Vaňková, Kalčík, Žák a další

Právo, František Cinger

Nabídka tohoto týdne je silně ovlivněna akcí Knihománie. Zahajujeme proto pokračováním úchvatného románu Japonce Haruki Murakamiho. Kateřina Janouchová nabízí švédský rodinný thriller nejen o nevěře. Kdysi populární prózu Rudolfa Kalčíka doprovází kritická studie D. J. Žáka. Ludmila Vaňková se vrací do časů Karla IV. Detektivní thrillery přinášejí američtí autoři Rebecca Cantrellová, James Rollins i Jeffery Deaver. Pozornost si zaslouží erotická literatura z pera neznámého kanadského autora píšícího pod pseudonymem Reynard Sylvain. Marie Poledňáková připravila svou biografii. Václav Cílek spolu s výtvarnicí Renátou Fučíkovou vytvořili jedinečnou publikaci o našem domově. A nádavkem unikát, nový sešit Asterixe, ovšem už bez autorů Goscinnyhy a Uderza.

Článek

Haruki Murakami:

1Q84: Kniha 3

Nové knihy

Knihou se završuje devět měsíců strávených v jiném světě roku 1Q84. Jednání všech hrdinů se vzájemně prolínají a mnohovrstevný děj románu o životě a smrti, o lásce a zradě tak pomalu spěje ke svému rozuzlení a konci. Nebo spíš k novému začátku?

Odeon, přeložil Tomáš Jurkovič, 464 stran, 359 Kč

Kateřina Janouchová:

Sesterstvo

Nové knihy

Poté, co Cecilie odhalila Johnovu nevěru, žijí manželé odloučeně a mají děti ve střídavé péči. Aby Cecilie zahnala stesk po ztraceném rodinném životě a po dětech, vrhá se s o to větší vervou do práce na porodním oddělení. Jenomže násilí se ozývá a žádá si své oběti.

Mladá fronta, přeložila Lucie Johnová, 344 stran, 299 Kč

David Jan Žák, Rudolf Kalčík:

Král Šumavy

Nové knihy

Napínavý děj Krále Šumavy zaujal mnohé generace diváků i čtenářů. Kniha přináší původní prózu z roku 1960 s komentářem, který do historického kontextu uvádí obsáhlá literární reportáž autora úspěšného románu Návrat Krále Šumavy (2012).

Labyrint, 300 stran, 295 Kč

Ludmila Vaňková:

Kronika Karla IV. – Cval rytířských koní

Nové knihy

Románová kronika o Karlu IV. a jeho době začíná v roce 1330. Po letech strávených u francouzského dvora a válečném tažení v severní Itálii se sedmnáctiletý Karel vrací na prosbu českých pánů do Čech a v jeho životě nastává rozhodující obrat.

Šulc-Švarc, 544 stran, 499 Kč

Rebecca Cantrellová, James Rollins:

Krvavé evangelium

Nové knihy

V izraelské poušti se rozhoduje o budoucnosti lidstva. Příslušníci řádu sangvinistů, tajné společnosti Belial i zabijáčtí tvorové bez duše chtějí získat staletí ukrývané evangelium, které Kristus napsal svou krví. Jenže některé knihy by neměly být nikdy nalezeny…

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 424 stran, 349 Kč

Jeffery Deaver:

Pokoj smrti

Nové knihy

Desátý případ detektiva Lincolna Rhyma. Americký občan se stane na Bahamách obětí kulky profesionálního odstřelovače najatého americkou vládou. A Rhyme se ocitá v jeho nebezpečné blízkosti.

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 400 stran, 429 Kč, e-kniha 169 Kč

Reynard Sylvain:

Gabrielovo Inferno: Hříšné odstíny vášně

Nové knihy

První díl nové romanticko-erotické trilogie, lehké parodie bestselleru. Profesor Gabriel Emerson je ve dne uznávaným specialistou na Danta, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. V jeho životě se navíc objeví studentka Julia.

XYZ, přeložily Hana Netušilová a Kristýna Vítková, 560 stran, 349 Kč

Marie Poledňáková:

S kým mě bavil svět

Nové knihy

První autobiografie scenáristky a režisérky, autorky dvanácti divácky úspěšných televizních i celovečerních filmů. Otevřeně a s důkladností a literární zručností sobě vlastní nás autorka provází svým životem.

Ikar, 432 stran, 399 Kč

Václav Cílek, Renáta Fučíková:

Krajiny domova

Nové knihy

Každá kapitola začíná velkým obrázkem vybrané krajiny a pokračuje vlastním textem spolu se zajímavostmi a historickými souvislostmi, které patří k charakteristickým rysům daného regionu. Je to kniha o vlasti a zároveň o celém našem světě.

Albatros, 224 stran, 349 Kč

Jean-Yves Ferri, Didier Conrad:

Asterix u Piktů

Nové knihy

Pětatřicátý sešit Asterixe je první, na kterém se nepodílel nikdo z dvojice scenáristy René Goscinnyho, který zemřel roku 1977, a kreslíře Alberta Uderza, jenž zde figuroval pouze jako rádce. Asterix a Obelix se vypraví do Skotska do země Piktů, kde mj. potkají Lochnesskou příšerou.

Egmont, přeložil Michal Lázňovský, 48 stran, 129 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám