Hlavní obsah

Tomahawk zahraje písně, jak je lidé znají, řekl kytarista Dennison

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na závěr letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava vystoupí 21. července v areálu hutí v Dolních Vítkovicích americká skupina Tomahawk, vedená zpěvákem Mikem Pattonem známým z Faith No More. Kapela je rocková a na jejím repertoáru se významnou měrou podílí kytarista Duane Dennison, který dříve hrával s Jesus Lizard. Ten také odpovídal na otázky Novinek.cz.

Foto: Colours of Ostrava

Skupina Tomahawk

Článek

Co mohou diváci očekávat od Tomahawku?

Bude hrát písně, rockové písně pečlivě vybrané právě pro tento den, pro danou denní dobu a pro toto publikum, ale vážně, budeme hrát písně ze všech alb, nové, staré a možná i poctu Georgi Jonesovi (americký country zpěvák, který letos zemřel).

Nakolik se písně budou lišit od nahrávek?

Některé jsou docela podobné verzím na desce, další ale nemůžeme hrát tak, jak jsou na desce, protože jsme jenom čtyři a hrajeme živě, takže nemůžeme reprodukovat úplně všechno. Některé se jen trochu změní, ale další možná budeme muset zkrátit. Uvidíme.

Takže je nebudete měnit, jako to dělá jiná Pattonova skupina Fantomas?

Řekněme to takhle, bude je možné poznat. Lidé si našetřili, aby nás viděli, a mají rádi naše alba a naše písně, takže podle mne mají právo slyšet tyto písně tak, jak je znají, ale na druhou stranu muzikanti vždy mají jisté právo uplatnit umělecký přístup a podat je jinak. Bude to někde mezi tím.

Jaké to je hrát nyní písně z prvního alba?

Pořád mě to baví, zní mi dobře a s (novým baskytaristou) Trevorem Donnem je všechno v kapele pevnější, než když jsme začínali. Jsou pořád dobré, nepůsobí na mne jako oldies, pro mě zní stále současně. A myslím si, že to souvisí i s tím, jaká jsme kapela, která existuje a má docela divný sound, v němž se hard rock a metal překrývá s art rockem  a indie rockem.

Na jednu stranu se snažíme být aktuální, ale současně nikdo z nás nechce být za každou cenu módní, nestaráme se tolik o to, jak nás lidi vnímají. Spíš jde o to, aby slyšeli klasické pojetí Tomahawku, než abychom museli soupeřit s Jackem Whitem (z White Stripes) nebo s The Black Keys či Vampyre Weekend. To neznamená, že by se mi nelíbili, některé mám rád, ale my s nimi nesoutěžíme.

Nabídnete na koncertu také videa?

Ani ne, nemáme na to prostředky, nevyděláváme tolik, abychom si mohli dovolit mít světelnou show a všude ji používat. Já bych měl rád vizuální show, to vás zbaví části tlaku, obraz může hodně vaši show pozvednout. Kdybychom vydělali půl miliónu eur, tak bychom si řekli, proč ji nemít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám