Hlavní obsah

Filmové premiéry: Star Trek: Do temnoty, Šimon a duby a Jeden Bůh odpouští

Právo, Věra Míšková

Pro milovníky Star Treku je tu další pokračování s podtitulem Do temnoty. Za druhé světové války se odehrává příběh dospívajícího židovského chlapce nazvaný Šimon a duby. Z canneského festivalu přichází do kin drsný film Jen Bůh odpouští s Ryanem Gosslingem v hlavní roli.

Upoutávka na film Star Trek: Do temnotyVideo: CinemArt

 
Článek

Star Trek: Do temnoty

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Před čtyřmi lety vyslal režisér J. J. Abrams novou posádku vesmírné lodi Enterprise poprvé do vesmíru na dobrodružnou i zábavnou výpravu a oslovil tak další generaci mladých diváků. A protože uspěl (film utržil v roce 2009 v kinech 385 miliónů dolarů), vydává se posádka nejznámějšího filmového vesmírného korábu na další misi. Jak název napovídá, povede její cesta tentokrát do temnoty.

Star Trek: Do temnoty USA 2013, akční sci-fi, 132 min., režie: J.J.Adams, hrají: Chris Pine, Benedict Cumberbatch, Zoe Saldana, Alice Eve, Karl Urban, Simon Pegg, Zachary Quinto a další.

Šimon a duby

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Je malý, tmavovlasý, sečtělý a užívá si běžné dětství ve Švédsku navzdory tomu, že Evropou se žene válka. Přesto cítí, že je jiný, než ostatní. V místní střední škole potká Isaka, syna bohatého židovského knihkupce. Oba chlapce spojuje jejich odlišnost od okolí a jejich životy, i životy jejich rodin se proplétají v komplexní mozaiku přátelství, politiky a historie.

Upoutávka na film Šimon a dubyVideo: Film Europe

Šimon a duby, Švédsko, drama, 122 min., režie: Lisa Ohlinová, hrají: Bill Skarsgård, Helen Sjöholmová, Jan Josef Liefers, Stefan Gödicke, Katharina Schüttlová.

Jen Bůh odpouští

Foto: HCE

Filmové premiéry

Před deseti lety Julian zabil policajta, ale podařilo se mu utéct. Dnes je z něj jeden z největších drogových dealerů v Bangkoku. Když Julianův bratr zabije prostitutku, policie si pozve na pomoc Changa – Anděla pomsty, který dovolí otci zavražděné, aby ho osobně zabil. Tím však rozpoutá peklo, protože do situace se vloží Julianova matka, šéfka jedné z nejmocnějších kriminálních organizací, která Juliana vysílá pomstít bratra.

Upoutávka na film Jen Bůh odpouštíVideo: H.C.E.

Jen Bůh odpouští, Francie/Dánsko, krimi thriller, 90 min., režie: Nicolas Winding Refn, hrají: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomasová, Tom Burke a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám