Hlavní obsah

Padesát let s Rolling Stones mapuje výstava

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americké Rock and Roll Hall of Fame v Clevelandu otevřeli v pátek výstavu nazvanou zcela jasně: Rolling Stones: 50 Years of Satisfaction (Rolling Stones: 50 let uspokojení).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Ohiu otevřeli výstavu věnovanou skupině Rolling StonesVideo: Reuters

 
Článek

Na výstavě nalezneme například nákresy pódií, set listy a další předměty z různých koncertů, také osobní věci Micka Jaggera, Keitha Richardse, Charlieho Wattse a Ronnieho Wooda.

Pobavit se můžete nad Jaggerovými školními foty nebo kostýmy z turné (vedle Mickova koženého saka je k vidění třeba Wattsova košile) a nechybějí ani hudební nástroje – Richardsův Fender Telecaster či Woodův Zemaitis a další.

Pořadatelé také vyzvali fanoušky z celého světa, aby posílali svá umělecká díla a fota  vztahující se k Rolling Stones. Ta nejlepší budou vystavena.

V dubnu otevřel Ronnie Wood jinou výstavu v Londýně. Tam ukazuje svá výtvarná díla. „Z raného dětství si vzpomínám na vliv Rembrandta a Caravaggia – rád je prosazuju – Picassa a všechny expresionisty a impresionisty a všechny styly, které jsem nasál za ty roky. Je to trochu jako muzika, ovlivní vás blues, soul a klasika, smícháte to a vyjde z toho něco vašeho,“ míní Wood, pro nějž je umění nejen relaxem, ale také duchovní záležitostí.

„Když skončí turné, relaxuju a vezmu do ruky štětec – je to velmi duchovní,“ dodal.

Rolling Stones budou letos hrát poprvé na festivalu Glastonbury spolu s Arctic Monkeys či Mumford & Sons. Mají také koncertovat v červenci v Hyde Parku, kde vystupovali naposledy v roce 1969.

Reklama

Výběr článků

Načítám