Hlavní obsah

Hendrix a McCartney spolu měli nahrát desku. Bohužel na sebe neměli telefon

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen hloupá shoda náhod v roce 1969 zabránila vzniku společné desky Jimiho Hendrixe, Paula McCartneyho a Milese Davise. Protože neexistovaly mobily, Hendrix poslal McCartneymu telegram, a ten se k adresátovi vůbec nedostal.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Paul McCartney

Článek

V roce 1969 se Miles Davis a Jimi Hendrix rozhodli natočit desku a chtěli získat ještě bubeníka Tonyho Williamse a Paula McCartneyho, kterému poslali telegram, aby se spojil s producentem Douglasem a přijel zahrát na basu.

"Nahráváme desku tento víkend. Co kdyby ses zastavil a zahrál na basu. Zavolej Alanu Douglasovi," napsal tehdy Hendrix.

Jenže McCartney byl na dovolené ve Skotsku a telegram se mu nedostal do rukou. Jeho asistent odpověděl Hendrixovi, že se Paul nevrátí dříve než za dva týdny. Bylo to v době, kdy se už Beatles nenávratně rozpadali.

Hendrix následujícího roku zemřel a ke spolupráci nikdy nedošlo. Zmíněný telegram je nyní v Hard Rock Café v Praze.

Autor Hendrixova životopisu Charles Shaar Murray řekl: "Na první poslech to zní divně, ale dává to smysl, je to přesně v hendrixovském stylu - vzít si někoho, kdo je skvělý muzikant a pochází z úplně jiné tradice. Lituju, že se to nikdy nepovedlo uskutečnit."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám