Hlavní obsah

Na britských televizních cenách zabodoval Bondův Q: Ben Wishaw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním udílení britských televizních cen BAFTA zabodoval mladý herec Ben Wishaw a komediální seriál Twenty Twelwe (2012), který vypráví o pořadatelích letní londýnské olympiády. Wishaw, známý mimo jiné díky své roli "zbrojíře" Q v nové bondovce Skyfall, získal cenu za mužský herecký výkon v televizním filmu podle Shakespearovy hry Richard II.

Foto: Jon Furniss, ČTK/AP

Ben Wishaw a Sheridan Smithová

Článek

Seriál Twenty Twelwe si z nedělního ceremoniálu odnesl dvě ceny: za nejlepší situační komedii a za nejlepší ženský komediální herecký výkon pro Olivii Colmanovou. Tato herečka pak získala ocenění ještě za vedlejší výkon v kriminálním seriálu Accused (Obviněný).

Nejlepší herečkou v hlavní roli byla vyhlášena Sheridan Smithová za svůj výkon v seriálu Mrs. Biggs (Paní Biggsová), kde hraje manželku jednoho z lupičů, kteří stáli za tak zvanou Velkou vlakovou loupeží. Smithová překvapivě porazila i svou slavnější kolegyni Siennu Millerovou. Tu mnozí tipovali na vítězku díky ztvárnění Hitchcockovy múzy Tippi Hedrenové v dramatu The Girl (Dívka).

Reklama

Výběr článků

Načítám