Hlavní obsah

La Putyka bude hrát v ostravském Gongu

Právo, rh

Přehlídka tvorby předního domácího souboru nového cirkusu Cirk La Putyka začíná v sobotu 30. března v ostravských Dolních Vítkovicích. V budově Gongu soubor uvede představení La Putyka (30. a 31. 3)., Up'End'Down (2. a 3. 4.), Slapstick Sonata (5. a 6. 4.) a Risk (8. 4.), jež patří k tomu nejzajímavějšímu, co v České republice v oblasti nového cirkusu vzniklo.

Foto: Vojtěch Malina

Cirk La Putyka

Článek

Na návštěvníky bývalého plynojemu čeká strhující podívaná plná napětí i humoru na pomezí cirkusu a divadla, akrobacie na šálách, lanech, trampolíně nebo na teeterboardu, klauniády, tanec i živá hudba.

„Kromě festivalu Spectaculo Interesse a letních Colours jsme zatím v Ostravě nehráli. Máme radost, že poprvé samostatně to bude se všemi našimi představeními a navíc v tomto úžasném industriálním prostředí, kam se nový cirkus skvěle hodí,“ říká principál souboru Rosťa Novák.

„Cirk La Putyka nás hned uchvátil a brzy se nám podařilo společně sladit volné termíny. Jsme rádi, že díky nám mohou ostravští diváci vidět to nejlepší z nového cirkusu,“ doplňuje ho ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

Na představení Slapstick Sonata 5. dubna se může také těšit asi dvě stě dětí z dětských domovů z Ostravy a okolí, které mají vstup zdarma. V Gongu členové souboru povedou workshopy jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé (silová akrobacie, závěsná akrobacie, žonglování, skoky na trampolíně, moderní tanec atd.). Přehlídku provází i výstava obrazů Lukáše „Musy“ Musila, který se podílel na představení Risk jako výtvarník. Gong bude také hostit výstavu fotografií Tomáše Třeštíka, který nafotil účinkující soubor. Snímky budou vydraženy na charitativní účely.

Reklama

Výběr článků

Načítám