Hlavní obsah

Filmové premiéry: Bez doteku, Na dřeň, Hostitel, Místnost sebevrahů, G.I. Joe 2: Odveta

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celovečerní debut nejmladšího českého režiséra, osmnáctiletého Matěje Chlupáčka, vypráví příběh dospívající dívky Jolany. Nový příběh autorky ságy Twilight Stephenie Mayerové Hostitel se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy Země čelí mimozemské invazi. Na téma lásky, dospívání a rebelství ve střetu s hysterií internetových komunit natočil Polák Jan Komasa film Místnost sebevrahů.

Upoutávka na film Bez doteku (v kinech 28.03.2013)Video: CinemArt

 
Článek

Bez doteku

Filmové premiéry

Dospívající dívka Jolana je předmětem sexuální touhy svého nevlastního otce. Problémy v rodině nedokáže řešit, ztrácí schopnost komunikace i s kamarády a stále více se propadá do uzavřeného světa svých představ. Doma hru na šťastnou rodinu hrát nedokáže, svět venku ji vysává, má strach, ale submisivní erotické hry zároveň neodmítá. Neúnosnost situace a řada dramatických okolností doženou hlavní hrdinku až do nevěstince, kde se její postavení dále vyhrocuje.

Bez doteku, Česko, 2013, 72 min, režie: Matěj Chlupáček, hrají: Tereza Vítů, Adrian Jastraban, Marian Roden, Petra Lustigová, Jan Komínek, Marika Šoposká, Ondřej Malý a další.

Na dřeň

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Ali je loser, který přišel za sestrou na jih Francie s pětiletým synem, o něhož nebyl s to se řádně postarat: neměl práci, byt ani peníze. Teď je vyhazovačem v baru a tam potká cvičitelku kosatek Stephanii. Ta při jedné show přijde o obě nohy a z bezmoci a samoty domova časem zavolá právě Alimu. To on se časem stane jejíma nohama, ona jeho hlavou.

Upoutávka na film Na dřeň (v kinech 28.03.2013) Video: Falcon

Na dřeň, Francie/Belgie 2012, drama, 120 min., režie: Jacques Audiard, hrají: Marion Cotillardová, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure a další.

Hostitel

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Neviditelní mimozemšťané kontrolují Zemi, tzv. Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka. Používají jeho tělo, které je pouhou schránkou a hostitelem.

Zůstalo jen několik „divokých“, mezi nimi mladá zamilovaná dívka Melanie. Po jedné z honiček je zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Ta je pak překvapena a zavalena záplavou vzpomínek a emocí, jimž vévodí láska. Stane se totiž to, na co nejsou Duše zvyklé: Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. A Duše sama této síle nečekaně podlehne...

Upoutávka na film Hostitel (v kinech 28.03.2013) Video: Bontonfilm CZ

Hostitel, USA, 2013, sci-fi thriller, 125 min., režie: Andrew Niccol, hrají: Saoirse Ronanová, Diane Krugerová, Frances Fisherová, Jake Abel, Max Irons, William Hurt a další.

G. I. Joe 2: Odveta

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Ústřední tým tentokrát nebojuje pouze proti svému úhlavnímu nepříteli, organizaci Cobra, ale musí čelit i hrozbám vycházejícím zevnitř. Země je na pokraji zkázy vinou intrik Cobry, která má s G. I. Joe nevyřízené účty. Jak moc leží jejím vůdcům v žaludku, se ukáže ve chvíli, kdy rafinovanou lstí ovládnou Bílý dům a z Oválné pracovny označí příslušníky jednotky za vlastizrádce a zahájí jejich řízenou likvidaci. Ti, kdo přežijí, mohou jen přihlížet tomu, jak si vůdci Cobry podmaňují svět.

Upoutávka na film G.I. Joe 2: Odveta (v kinech 28.03.2013) Video: CinemArt

G. I. Joe 2: Odveta, Kanada 2013, akční, 110 min., režie: John M. Chu, hrají: Dwayne Johnson, Bruce Willis, Channing Tatum, Adrianne Palicki, Jonathan Pryce a další.

Parade

Foto: FilmEurope

Filmové premiéry

Homosexuálové Radmilo a Mirko by byli šťastným párem kdekoliv – kromě Srbska. I když se snaží žít diskrétně, každý den jsou neustále uráženi homofobní většinou. Navíc Mirko je aktivistou za práva gayů a jeho snem je zorganizovat první úspěšný pochod Pride v Bělehradě. Což je téměř „nesplnitelnou misí“, v roce 2001 skončil takovýto pokus krveprolitím. O deset let později situace není lepší – nacionalističtí a neonacističtí organizátoři připravují další masakr v případě, že by se opět konal pochod gayů.

Upoutávka na film Parade (v kinech 28.03.2013) Video: Film Europe

Parade, Srbsko / Německo / Maďarsko / Slovinsko, 2011, komedie/drama, 115 min, režie: Srdjan Dragojevic, hrají: Nikola Kojo, Milos Samolov, Hristina Popović, Goran Navojec a další.

Místnost sebevrahů

Foto: FilmEurope

Filmové premiéry

Dominik je normální kluk se spoustou přátel, sexy holkou a dostatkem peněz na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní: Dominik se začíná stranit okolí, čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku...

Místnost sebevrahů, Polsko 2011, drama, hraný/animovaný, 110 min., režie: Jan Komasa, hrají: Jakub Gierszal, Roma Gasiorowska, Krzysztof Czeczot, Agata Kulesza, Bartosz Gelner a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám