Hlavní obsah

Nejvíc nominací v anketě Žebřík mají Kryštof, UDG a Tomáš Klus

Z lednového hlasování v anketě Žebřík vyplynulo, že největší šanci na konečný úspěch má skupina Kryštof, která získala čtyři nominace, včetně umístění Richarda Krajča mezi nejlepšími zpěváky. Těsně za nimi jsou Tomáš Klus a UDG, figurující ve třech kategoriích.

Foto: www.anketazebrik.cz

Vítězové ankety Žebřík 2012 si odnesou tyto sošky

Článek

V nominacích se to hemží známými jmény, dostalo se však i na méně exponované kapely a interprety. Po dvou nominacích fanoušci přiřkli Lence Dusilové, Celeste Buckingham a Charlie Straight. Svá želízka v ohni mají rovněž Tata Bojs, Mandrage, Aneta Langerová, Anna K, Lucie Bílá, Vojta Dyk, Matěj Ruppert či David Koller, ale třeba také Umakart, Clou, A Banquet, Kofe-In a Calm Season.

V kategorii Akce roku opět soupeří festivaly Colours Of Ostrava, České Hrady a Rock for people, tentokrát s turné Tomáše Kluse a šňůrou PSH + Monkey Business. Mezi nejlepší filmy (Čtyři slunce, Okresní přebor, Polski film, Ve stínu) hudební fanoušci poslali i dokument skupiny Imodium.  

"Nominace jsou poměrně pestré a v zásadě odpovídají tomu, co se loni na naší scéně událo. Fanoušci prokázali dobrý přehled a slušný vkus,“ řekl o výsledcích ředitel hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

O definitivních výsledcích se bude rozhodovat na www.anketazebrik.cz až do 28. února. Hlasování běží naplno i v zahraniční části ankety. Všechny sms budou slosovány o ceny partnerů Žebříku.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční 15. března na v Parkhotelu Plzeň za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální sošky výtvarníka Václava Česáka.

Moderace finálového večera se znovu ujmou Tomáš Hanák a Klára Vytisková. Koncertně vystoupí Chinaski, Nightwork, Mňága a Žďorp, Prago Union + Livě Band a Celeste Buckingham.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám