Hlavní obsah

Nova v únoru spustí Telku, bude na ní recyklovat svou tvorbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost CET 21, která provozuje stanici Nova, získala v úterý licenci na provozování další stanice. Ponese název Telka a vysílat bude pořady z původní tvorby televize Nova. Diváci se tak budou moci podívat na pořady jako Riskuj, Horoskopičiny, Čundrcountryshow, Hogo-fogo, Novoty nebo seriál Pojišťovna štěstí.

Článek

Telka začne vysílat 22. února. Kromě uvedených pořadů bude například od začátku vysílat seriál Ulice. Ten běží na obrazovkách Novy už osm let.

„Koncept vysílání složeného z legendárních pořadů z dílny televize Nova, z nichž většina v době svého vysílání v průměru vysoce přesahovala 50 % hranici podílu na sledovanosti, vhodně doplňuje stávající portfolio stanic skupiny Nova a přináší divákům televizi tak, jak ji znají a mají rádi. Diváci ve výzkumech často deklarují, že jim tyto pořady chybí. Tudíž existuje velká poptávka, což vidíme i z obliby, kterou retro pořady mají napříč současnou nabídkou televizních stanic,“ uvedl generální ředitel skupiny Nova Jan Andruško.

Televize bude vysílat jen pořady, které se už v minulosti objevily na Nově. Pokud bude mít stanice dobré výsledky, bude skupina podle Andruška uvažovat i o vysílání jiných pořadů.

Nova nedávno rozjela stanici Smíchov. Konkurenční Prima zase kanál Zoom, kde vysílá dokumentární pořady.

Do skupiny Nova patří kromě hlavního kanálu také programy  Nova Cinema, Fanda a zmíněný Smíchov. Má i stanice Nova Sport a MTV, ty ale nejsou volně šířené.

FTV Prima provozuje kanály Prima Family, Cool, Love a Zoom.

Konec Pětky

Ne všechny stanice, které s digitalizací přišly, ale mají dlouhého trvání. V pondělí skončila televize Pětka, která měla za sebou jen několik měsíců vysílání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám