Hlavní obsah

Po dlouhé nemoci zemřela operní pěvkyně Yvetta Tannenbergerová

Operní pěvkyně Yvetta Tannenbergerová zemřela po dlouhé nemoci v noci na úterý. Hostovala na všech českých operních scénách, angažmá měla i ve Vídni či Berlíně. V roce 2001 byla nominována na Cenu Thálie za Violettu z Verdiho opery La Traviata. Informoval o tom její partner a kolega Radek Krejčí.

Foto: Volfík René, ČTK

Yvetta Tannenbergerová

Článek

Podle Krejčího zemřela zpěvačka na nádor na mozku. "Zemřela na Slovensku, na chalupě u maminky," uvedl Krejčí. Pohřeb se uskuteční v pondělí 23. července v bratislavském krematoriu.

Tannenbergerová, která se narodila 8. prosince 1968, vystudovala operní zpěv na konzervatoři v Bratislavě. Po studiích získala stáž ve Státní opeře Berlín, v roce 1990 přešla do Státní opery ve Vídni, kde se stala sólistkou. V Rakousku spolupracovala s největšími umělci světa, například se španělským tenoristou Placidem Domingem nebo italským dirigentem Claudiem Abbadem.

Od roku 1993 působila jako svobodná umělkyně. Postupně hostovala v Národním divadle v Brně, ve Slovenské filharmonii, Národním divadle v Praze a Státní opeře Praha. Kromě operních představení také koncertovala. Vystoupila například ve Francii, Švýcarsku, Norsku nebo Japonsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám