Hlavní obsah

ČT ruší AZ-kvíz, nadávají diváci. Televize to popírá

Novinky, sd, alt, jp
Aktualizováno

Diváci si na webu České televize stěžují, že se má rušit pořad AZ-kvíz. Dozvěděli se to prý od zaměstnanců televize. Bylo prozatím zastaveno další natáčení. ČT však něco takového popřela a naopak uvažuje o rozšíření pořadu, není ovšem jasné, zda ve stejném vysílacím čase.

Článek

"AZ-kvíz nejen že nerušíme, ale rozšíříme jeho vysílání ze čtyř na pět dní v týdnu,"" uvedl ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich.  Zda soutěži zůstane nynější vysílací čas od 17 hodin, však zatím nechtěl potvrdit.

Také mluvčí ČT Ladislav Šticha popřel, že pořad se ruší: "Ne, zatím se stále pracuje na schématu." Nemůže prý ani potvrdit, že by se o tom uvažovalo. "Nevím o tom," řekl Novinkám.

Mluvčí brněnského studia České televize Hana Orošová Novinkám pouze potvrdila, že se zatím nezačalo natáčet, protože studio zatím nemá schválený vysílací program od ledna. Předpokládá ale, že do konce týdne bude jasno, a doufá, že pořad zůstane. "Tak trochu počítáme s tím, že natáčet se bude," řekla Orošová.

Diváci jsou rozzlobení

Diváci však mají "jasno". Stěžují si, že měli přijít na natáčení, ale televize to odřekla s tím, že další natáčení je stopnuto. Na webu nadávají vedení televize. "Je to snad tím, že pan ředitel (Petr) Dvořák chce z diváků vytvořit hloupé loutky radující se z telenovel? Za naše příspěvky by měl taky dát na naše názory. Hrozím se toho, co s ČT za dobu svého působení udělá. Odnož Novy?" rozčiluje se divačka Milena.

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, existuje čtrnáct let. Kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku.

Pořad po celou dobu vysílání nezměnil moderátory. Uvádějí ho Eva Machourková a Aleš Zbořil.

Reklama

Výběr článků

Načítám