Hlavní obsah

Nové knihy - Rupert Isaacson i Ludmila Vaňková

Tento týden vychází autobiografický román Ruperta Isaacsona Léčba koněm, v němž popisuje svůj neotřelý přístup při léčbě autistického syna, nebo historický román Ludmily Vaňkové Dítě z Apulie.

Článek

Maria Joan Hylandová: Co se stalo

Britská autorka Maria Joan Hylandová ve svém třetím románu podává portrét obyčejného mladíka, pro kterého je každodenní život o stupeň složitější než pro většinu ostatních.

Patrick Oxtoby doufá, že se mu povede začít nový život: V přímořském městečku daleko od rodiny, zklamané jeho odchodem z univerzity, daleko od snoubenky, která jej opustila, daleko od nemnoha přátel, mezi kterými si vždycky připadal do počtu. Pocit marnosti v něm ale hluboko zakořenil a spolu s nemotorností v mezilidských vztazích brzy vyústí v něco horšího, než jen popíjení o samotě, nevinné lži a občasné záchvaty vzteku...

Kniha Zlín, překlad Pavel Bakič, 362 str.,váz., 369 Kč

Rupert Isaacson: Léčba koněm

Rupert Isaacson zpracoval ve knize Léčba koněm, která se stala světovým bestselerem, svůj příběh z cesty, již s rodinou podnikl kvůli léčbě syna.

Rupertovi se v americkém Texasu narodí syn Rowan. Rodina si s Rowanovou výchovou neví rady a nakonec se zjistí, že chlapec má autismus. Rupert však zjistí, že na jeho syna příznivě účinkují dvě věci: jízda na koni a domorodí léčitelé. Proto se rozhodne podniknout se svou ženou a synem cestu do míst, kde se odpradávna stýkají koně a šamanismus: do Mongolska.

Portál, 352 str., váz., 495 Kč

Tahar Ben Jelloun: Poslední přítel

Román Poslední přítel je kronikou zdánlivě nerozlučného přátelství, kterou napsal snad nejznámější současný marocký autor Tahar Ben Jelloun.

Koncem padesátých let se na francouzském lyceu v Tangeru potkají dva dospívající chlapci Mamed a Ali a stanou se z nich přátelé. Jejich vztah, který trvá asi třicet let, je protkaný drobnými nedorozuměními, společně prožívaným utrpením, ale také žárlivostí a zradou - planoucí přátelství se podobá spíše milostnému příběhu, který však špatně končí. Oba postupně odhalují vlastní verzi událostí a my zjišťujeme, že každý prožil úplně jiný příběh...

Fra, překlad: Anna Lukavská, Erik Lukavský, 148 str., brož., 151 kč

Ludmila Vaňková: Dítě z Apulie

Nový román Ludmily Vaňkové zachycuje dosud nezpracované období v řadě jejích královských ság mezi nedávným bestselerem Cestou krále a úplně první románem Král železný, král zlatý.

Za významného přispění Přemysla I. byl v Římě korunován císařem Fridrich II., nazývaný Dítě z Apulie. Ve dvou křížových výpravách se mu podařilo obnovit Jeruzalémské království, vybudoval neporazitelné loďstvo, ovládl Itálii a Středomoří mohl považovat za svou druhou říši. Fridrichův syn byl zasnouben s českou princeznou Anežkou. Jejich sňatek měl spojit rody Štaufů a Přemyslovců a potvrdit, co mnoho let platilo: nejdůležitějším spojencem a císařovou oporou za Alpami je český král Přemysl a jeho syn Václav...

Šulc - Švarc, Šulc a spol., 416 str., váz., 305 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám