Hlavní obsah

Festival 4 + 4 dny v pohybu probudí budovu na pražské Národní třídě

Právo, Radmila Hrdinová

Festival 4 + 4 dny v pohybu oživí 15.–24. října Dům uměleckého průmyslu, respektive Ústředí lidové umělecké tvorby na pražské Národní třídě, a to v rámci už 15. ročníku.

Článek

„Každý rok hledáme místa opuštěná, opomíjená, která nabízejí spektrum témat. Letos jsme našli krásnou funkcionalistickou budovu, kterou v roce 1936 postavil architekt Oldřich Starý. Pokusíme se jí alespoň na čas vrátit původní určení – aby byla centrem mladého umění,“ řekla dramaturgyně Denisa Václavová.

Génius loci i historie budovy

Festival představí historii budovy z hlediska architektury i génia loci. Prostory, z nichž je výhled na Národní třídu, ožijí výstavami, projekcemi, performancemi a dalšími uměleckými aktivitami.

Kromě Národní třídy se ale bude hrát i v Divadle Archa, v holešovické La Fabrice a ve Studiu Alt@-Hala 30.

Dadaistický kabaret

Diváci se mohou těšit na taneční poctu fotbalu, monodrama o životě první ženy Gustáva Husáka, dadaistický kabaret nebo českou heavy metal soap operu.

Program nabízí desítku představení, hosty budou nizozemskoizraelský či norský soubor, belgický malíř a architekt uvede v La Fabrice Masový hrob společných vzpomínek na téma evropských masakrů a katastrof minulého století.

Reklama

Související témata:

Související články

V Písku začal studentský filmový festival

Předpremiéra nového filmu Davida Jařaba Hlava – Ruce – Srdce, který vstoupí do kin již 18. listopadu, zahájila ve čtvrtek 10. ročník Mezinárodního festivalu...

Výběr článků

Načítám