Hlavní obsah

Placido Domingo letos obdrží latin Grammy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská operní hvězda Placido Domingo obdrží od americké hudební akademie ocenění "osobnost roku". Tzv. latin Grammy se uděluje podobně jako ostatní ceny Grammy v USA, ale zaměřuje se na španělsky a portugalsky hovořící umělce.

Článek

Akademie uvedla, že si španělského pěvce vybrala pro jeho profesionální i filantropické zásluhy. Devětašedesátiletý Domingo bude oceněn v listopadu v Las Vegas.

Prezident akademie Gabriel Abaroa řekl, že jsou na Dominga hrdí, protože je "výjimečný muzikant, filantrop a skvělá lidská bytost, jejíž obrovský talent a štědrost má zásadní dopad na svět."

Domingo, který zahájil kariéru v šedesátých letech, se letos dokázal vrátit na pódia poté, co překonal rakovinu. Kromě zpívání založil také soutěž pro mladé operní zpěváky a zpěvačky a pomohl získat milióny dolarů pro oběti přírodních katastrof.

"Latin" hudební akademie vznikla v roce 2000 jako reakce na stále významnější podíl latinoamerických umělců v hudebním průmyslu USA. Vzhledem k rostoucímu počtu imigrantů se tato hudba poslouchá stále více a šíří se i nové žánry jako latinoamerický hip hop, neboli chicano-hip hop. Předešlými držiteli latin Grammy jsou Gloria Estefanová nebo Julio Iglesias.

Reklama

Výběr článků

Načítám