Hlavní obsah

Na Říp se sjíždějí tisíce příznivců rocku, večer zazpívá Osbourne

Na úpatí památné hory Říp v obci Krabčice dorazily tisíce příznivců rocku na jednodenní festival Řípfest 2010. V roli hlavní hvězdy na něm večer vystoupí legendární britský zpěvák Ozzy Osbourne, který zde zahájí evropsku část svého celosvětového turné. Podle pořadatelů dorazilo necelých 10 tisíc lidí, další neustále přicházejí.

Článek

Organizátorům působí potíže nepřízeň počasí. Vystoupení prvních dvou kapel Navostro a Votchi musela být zrušena. Po deštích je prostor pro diváky rozbahněný a voda, která stékala z hory dolů, způsobila ve čtvrtek potíže při stavbě podia. Rozmáčené je i místo, kde mají vystupující zázemí. Pořadatelé si pomáhají budováním odvodňovacích kanálů. Větrné počasí se i v sobotu střídá s deštěm.

Z tuzemské scény se v dosavadním programu představily například skupiny Cocotte minute a Krucipüsk. Hlavní hvězdy začaly hrát po 17:00, vedle Osbourneho, držitele ceny Grammy a člena Rockenrollové síně slávy, na akci ze zahraničních umělců zahrají i rockeři ze skupiny Korn a Narareth, bývalý člen skupiny Uriah Heep Ken Hensley, Deborah Bonhamová, sestra zesnulého Johna Bonhama ze slavných Led Zeppelin.

Hlavní hvězdy budou mít podle pořadatelů k dispozici 90 minut, takže půjde o samostatné koncerty a ne běžná festivalová vystoupení.

Jedenašedesátiletý Ozzy Osbourne představí své nové album Scream, které se pouhý týden od vydání vyšplhalo v Česku na páté místo prodejní hitparády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám