Hlavní obsah

Etnofest láká na exotiku, muziku zdarma a dobré jídlo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barvitou přehlídku kapel i jídla z celého světa nabídne Etnofest v Praze-Vysočanech (park Podviní) v sobotu 28. srpna. Vstup je navíc volný.

Článek

"Představí se vám tanečníci a hudebníci z dalekých i blízkých krajin, ochutnáte kuchyni nejrůznějších zemí a zakoupíte výrobky, které jinde neseženete. Pro děti je připraveno mnoho soutěží i workshopů. Dospělé zase čekají skvělé koncerty, které vyvrcholí vystoupením kapely Gipsy.cz. Vstup je jako v minulých letech volný," láká mediální zástupkyně Etnofestu Lucie Šplíchalová.

Např. kapela CCTV All Stars spojuje hudebníky z Čech, Ameriky, Švédska, Mexika a Británie a hraje rozmanité folk-rock-ska-reggae.

Soubor Chico Díaz Orquesta Salsaborrr absorboval nejrůznější karibské vlivy z Portorika, Kuby či Dominikánské republiky. Nabízí taneční salsu, merengue a výlety do latin-jazzové oblasti.

Kolem dvaceti národností představí na Etnofestu to nejlepší ze své země. Zavítat tak můžete třeba do tibetské tiskařské dílny, nechat se učesat podle africké módy, naučit se základy salsy a chasidských tanců a zkusit si zabubnovat se známým českým odborníkem na exotické rytmy Milošem Vacíkem. Ten se zaměřuje na Kubu, Afriku i Brazílii a spoluzakládal uznávané skupiny Šum Svistu, Sluneční orchestr a Tam-Tam Orchestra. Řadu let vyučuje hru na bicí nástroje.

Podávat se bude africké, čínské, dominikánské, gruzínské, libanonské, pákistánské, ukrajinské či vietnamské jídlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám