Hlavní obsah

AniFest v Grenoblu představil Světlonoše a Pelargonie

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pásmo současné české animace představili minulý týden zástupci AniFestu na nejstarším festivalu krátkého filmu, který se konal již potřiatřicáté ve francouzském Grenoblu.

Článek

Filmový festival promítl několik titulů zařazených do projektu Nové vlny české animace a především školní filmy mladší generace.

Velké odezvy se dočkala například groteska Anety Kýrové o záměně rodičů a dětí Chybička se vloudí, surrealistický loutkový horor Václava Švankmajera Světlonoš či animovaná malba Pelargonie (2005) Lucie Sunkové. Grenoble en plein air je tradiční festival krátkometrážní tvorby se soutěží pro čtyřicet snímků, možnost účasti nabízí i českým filmům.

Výzva k přihlášení se do přehlídky a termín přihlášek se objeví na stránkách místní cinematéky cinemathequedegrenoble.fr a také na internetových stránkách AniFestu, který zprostředkuje zaslání DVD do výběrové komise.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová CD – Sting, Korn i Tokio Hotel

Největší hudební událostí toho týdne je (kromě různých festivalů) vydání Stingovy nahrávky Symphonicities, kterou nahrál se symfonickým orchestrem. Dále...

Zpěvák Sting: Návrat The Police vylučuji

Britský zpěvák Sting vyloučil další koncertní či albový návrat své kapely The Police. Trio, do kterého patří také Andy Summers a Stewart Copeland, obnovilo...

Výběr článků

Načítám