Hlavní obsah

Jaroslav Dušek otevře písecký filmový festival

Filmový Festival nad řekou v Písku se bude konat od 30. července do 5. srpna. Představí se zde 120 filmů. Zahájení festivalu se ujmou herci Jaroslav Dušek a Chantal Poullain.

Článek

"V rámci cyklu Polský film morálního neklidu se do Písku chystá reprezentativní výprava. Dorazí celkem osm režisérů z nejslavnější doby polského filmu," uvedla mluvčí festivalu Gabriela Koulová. Přiletí režiséři Krzysztof Zanussi, Feliks Falk, Piotr Andrejew, Tomasz Zygadło, Jerzy Domaradzki, Janusz Kijowski, Ryszard Bugajski, Janusz Zaorski i producentka Beata Ochmańska.

Filmy morálního neklidu neútočily na režim a stanné právo generála Jaruzelského, ale hledaly morální selhání uvnitř občanského života.
mluvčí festivalu Gabriela Koulová<br/>

"Všichni se nezapomenutelným způsobem zapsali do dějin světové kinematografie. Filmy morálního neklidu neútočily na režim a stanné právo generála Jaruzelského, ale hledaly morální selhání uvnitř občanského života," prohlásila Koulová.

V cyklu Belle Époque zase návštěvníci mohou zhlédnout 25 klenotů francouzského filmu, které pro ně vybrala publicistka Tereza Brdečková. V řadě Diagnóza času nabídne literární a filmový historik a kritik Jan Lukeš "malou panoramu našich životů posledního půlstoletí, možná psychodrama a možná kinoterapii."

Reklama

Výběr článků

Načítám