Hlavní obsah

Linkin Park v září vydají nové album a rozjedou turné

Právo, Šárka Hellerová

Na internetových stránkách americké formace Linkin Park se objevila čerstvá informace o vydání nového albového počinu. Ten dostane název A Thousand Suns a na trh se dostane již 13. září.

Foto: archiv, Právo

Mike Shinoda se ujal producentské taktovky.

Článek

Spolu se zpěvákem a členem kapely Mikem Shinodou na produkci alba dohlíží slavný producent Rick Rubin. Jejich spolupráce přitom není nová. Ti dva už se jako producentský tandem postarali i o zatím poslední studiovou nahrávku Linkin Park nazvanou Minutes To Midnight (2007).

Skladba The Catalyst bude i prvním singlem

Kapela také oznámila, že prvním singlem z chystaného alba bude písnička The Catalyst. Ta se do světových rozhlasových rotací dostane 2. srpna a souběžně bude umístěna i na serveru MySpace v profilu formace.

Ještě předtím se ale kapela, její příznivci a MySpace propojí ve speciální akci nazvané Linkin Park, Featuring You. Ta dá všem možnost vytvořit společně novou píseň vycházející z kusů nahrávky chystaného singlu. Vítězové akce budou vybráni přímo členy kapely a za odměnu se budou moci podílet na příštím albu nebo si s Linkin Park zahrát na turné k zářijové novince.

Již od 9. července si tedy na www.myspace.com/linkinpark můžete stahovat audio stopu s úryvky písně The Catalyst. Fandové ji mohou využít k doplnění či úpravě, ale také mohou nabídnout vlastní motivy, natočené a poslané na uvedenou internetovou stránku. Jejich nahrávky budou všem nabídnuty ke komentování či další hudební úpravě.

„Naše alba jsou především nositeli kapelních hudebních myšlenek a plánů, ale ponechání kousku místa nápadům našich fandů nám připadá jako logické potvrzení skvělých vztahů,“ řekl Mike Shinoda.

„Vůbec nevíme, do čeho jdeme, ale bude to určitě výborná zábava. Naši fanoušci mají mnoho kreativity. Jsem si tedy jist, že přijdou s něčím úžasným.“

Kapela také ohlásila podzimní evropské turné, které začne 20. října v berlínském O2 World a skončí 11. listopadu v londýnské O2 Areně. Český termín zatím v plánu není, ovšem další koncertní místa prý budou ohlášena v následujících dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám