Hlavní obsah

Leonard Cohen chystá nové studiové album

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kanadský písničkář a básník Leonard Cohen připravuje po šesti letech nové studiové album. Řekl to magazínu Rolling Stone s tím, že písně, které se na něm objeví, vznikly už dříve.

Foto: René Volfík, ČTK

Kanadský písničkář a básník Leonard Cohen

Článek

„Dá-li bůh, (album) bude dokončeno příští jaro,“ uvedl Cohen a upřesnil, že většinu písní napsal, než se před více než dvěma lety vydal na světové turné, v jehož rámci zavítal i dvakrát do Prahy. Pouze jedna píseň vznikla během koncertní šňůry.

Na albu má být „deset nebo jedenáct“ písní. Cohen na jeho přípravě znovu spolupracuje s Sharon Robinsonovou, která je spoluautorkou několik skladeb, a Anjani Thomasovou. Vůbec poprvé se ale Cohen zhostí role producenta.

Pětasedmdesátiletý zpěvák během své více než čtyřicetileté kariéry vydal „pouze“ jedenáct studiových alb. Tím posledním je Dear Heather z roku 2004.

Reklama

Související články

Leonard Cohen se vrací na místo činu

Neuběhl ani rok od koncertu Leonarda Cohena v Praze a jeden z nejstarších aktivních zpěváků na světové scéně, který v rozhovorech přiznává, že jednoduše...

Výběr článků

Načítám