Hlavní obsah

Premiéry - Muž ve stínu a Já taky

Tento týden vstupují do kin dva filmy, které jsou oba vážně laděné: politický thriller Romana Polanského Muž ve stínu a španělské drama Já taky.

Článek

Muž ve stínu

Politický thriller Muž ve stínu natočil režisér Roman Polanski podle románu Roberta Harrise The Ghost.

Bývalý britský předseda vlády Adam Lang sepisuje své paměti. Když je jeho dlouhodobý pomocník nalezen mrtev, pověří nájemného spisovatele, kterému se říká ghost writer, aby mu pomohl knihu dopsat. Netrvá dlouho a ´duch´ si uvědomí, že přijetím atraktivní práce učinil strašlivou chybu: ukazuje se, že expremiér je muž, v jehož minulosti se skrývají tajemství, která mají sílu zabíjet.

The Ghost Writer, Francie/Německo/Velká Británie, 2010, 128 min., české titulky, režie: Roman Polanski, hrají: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Jon Bernthal, Kim Cattrallová, Tim Preece...

Já taky

Španělské drama Já taky, které bylo inspirováno skutečnou osobou, je melodramatickým příběhem s vážně míněným poselstvím.

Daniel je prvním Evropanem s Downovým syndromem, který získal univerzitní diplom. Nastoupí na místo úředníka ve státním sektoru. Vše probíhá bez problémů a Daniel se stává běžným zaměstnancem, ale jen do té doby, než se zamiluje do kolegyně Laury. Daniel zažívá něco výjimečného a postupně přestává kontrolovat své reakce. Laura je překvapená upřímným citem, jaký v takové míře nikdy v životě nepoznala.

Yo, también, Španělsko, 2009, 103 min., české titulky, režie: Antonio Naharro, Álvaro Pastor, hrají: Lola Dueńasová, Pablo Pineda, Isabel García Lorcaová, Antonio Naharro...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám