Hlavní obsah

Liz Taylorová zveřejnila milostné dopisy od Richarda Burtona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Elizabeth Taylorová zveřejnila milostné dopisy, které jí psal Richard Burton. Dala tak svým fanouškům možnost nahlédnout do milostného vztahu, který byl posvěcen hned dvěma manželskými svazky. Podle magazínu Vanity Fair si ale slavná herečka stále nechává jeden dopis pro sebe.

Foto: Profimedia.cz

Liz Taylorová a Richard Burton se seznámili při natáčení Kleopatry v roce 1963.

Článek

Taylorová má dopis schovaný v nočním stolku u postele a je prý poslední, který jí Burton napsal, pouze několik dní před svou smrtí. Herec zemřel v roce 1984 ve Švýcarsku na krvácení do mozku a Taylorovou dopis zastihl až poté, co se vrátila z jeho pohřbu. Podle redaktorů časopisu, kterým herečka dopis přečetla, se prý k ní chtěl její bývalý choť vrátit.

Románek začal natáčením Kleopatry

Milostná aféra hvězdného páru začala v roce 1962 při natáčení historického filmu Kleopatra. Románek vyvolal velký rozruch, protože oba herci byli v tu dobu sezdáni s někým jiným. Poprvé vstoupili do manželství v roce 1964 a jejich svazek po deseti letech skončil rozvodem. Pouhý rok po rozvodu se opět vzali. Druhé manželství jim ale vydrželo jen 15 měsíců. Přesto prý milovali jeden druhého až do Burtonovy smrti.

Foto: Profimedia.cz

Liz Taylorová jako filmová Kleopatra (1963)

"Nejzásadnější, nejzpropadenější, nejvražednější a bohužel neměnná věc je, že my dva si naprosto nerozumíme," píše Burton v jednom z dopisů. "Jsi jako Venuše, jako ta planeta, a já jsem hluchý k hudbám sfér," lituje herec, který Taylorovou v dopisech označuje za nejkrásnější a nejlepší herečku na světě.

"Richard byl úžasný ve všech možných smyslech toho slova," řekla osmasedmdesátiletá herečka magazínu Vanity Fair. "Od prvních okamžiků v Římě jsme do sebe byli bláznivě zamilovaní. Strávili jsme spolu hodně času, ale nebylo to dost."

Reklama

Výběr článků

Načítám