Hlavní obsah

Práva na sportovní přenosy zdražují, ČT na ně možná nebude mít peníze

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vzhledem k tomu, že neustále rostou finanční nároky majitelů vysílacích práv na významné zahraniční sportovní přenosy, jako jsou šampionáty, Ligy mistrů a podobně, může se stát, že si Česká televize nebude moci po roce 2012 dovolit tyto předražené přenosy nakupovat.

Článek

Informace zazněla na středečním jednání Rady ČT, kde se mj. projednávalo hodnocení sportovní stanice ČT 4. „Po roce 2012 si to možná nebude moci dovolit žádná televize v Čechách. Již teď některé zahraniční stanice omezují sportovní přenosy,“ sdělil na radě šéfredaktor sportu ČT Otakar Černý. Dodal, že peníze na koupi TV práv mohou snad mít jen Německo, Francie, skandinávské země a televize BBC.

Vrtulník k nehodám

ČT také uvažuje o tom, že by si pronajala hexacoper, což je malý model vrtulníku řízený ručně ze země. „Je veliký asi jako box na šest lahví a jeho pronájem stojí řádově jen desítky tisíc korun ročně," řekl ředitel zpravodajství Milan Fridrich. Používá se například při kontrole stožárů elektrického napětí.

ČT by záběry z výšek pořízené hexacoprem chtěla využít při zaznamenávání událostí kolem nehod, požárů, záplav, ale i přenosů ze sportovních utkání, demonstrací a podobných akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám