Hlavní obsah

Metalfest přidá k Hammerfall ruské pohany Arkona či Steelwing a Varg

Novinky, Stanislav Dvořák

Plzeňský Metalfest (21. až 23. května) přidává k ohlášených hvězdám Hammerfall či Sonata Arctica další várku zahraničních kapel. Do Plzně se sjedou desítky metalových skupin ze Skandinávie, Německa či Ruska.

Článek

K původně ohlášenému programu, který zahrnuje skupiny Hammerfall, Sonata arctica, Amon Amarth, Twilght of Gods – Bathory Tribute Band, Korpiklaani, Deathstars, Finntrrll, Nevermore, Death Angel, Freedom Call, Legion of the Damned, Deicide, Marduk, se připojují další a Metalfest se tak stává jednou z největších přehlídek tvrdé muziky ve střední Evropě.

Jako "pět závěrečných klínů do lebky Metalfestu" označili pořadatelé skupiny Arkona, Steelwing, Cauldron, Varg a Virrasztok. Celkově se během tří dnů představí umělci ze 14 zemí světa. Nejpočetnější zastoupení mají hudebníci ze Skandinávie (11 kapel) a z Německa (5 kapel).

Asi největší raritou je ruská skupina Arkona, která vyznává spojení metalu s pohanskými prvky východoslovanské kultury. Tzv. pagan-metal připomíná místy ruskou lidovou hudbu (výjimkou není použití balalajky, píšťal a akordeonu), ale vše je zabalené do rachotivých aranží a zpěv v ruštině (kromě ženských vokálů) často připomíná hrozivý chrchlavý řev.

Areál Lochotín je obklopen parkem a nachází se vedle zoo. Na trávě je možno zdarma stanovat. Vstupenky jsou v předprodeji v agentuře Pragokoncert, nebo na stránkách www.mastersofrock.cz, Ticketportal, Ticket-Art, Ticketpro, Plzeňská Vstupenka a Eventim.

Reklama

Výběr článků

Načítám