Hlavní obsah

Hobit má podobný problém jako Bond, odkládá se o rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Zahraniční filmové servery hlásí průtahy kolem dvoudílného velkofilmu Hobit vycházejícího ze stejnojmenného románu britského spisovatele J.R.R. Tolkiena. Fantasy nadšenci se už těšili, že by mohl být za rok v kinech, k tomu ale s největší pravděpodobností nedojde.

Foto: Reuters

Producent Peter Jackson má starosti.

Článek

Hobit se měl natáčet už letos v létě na Novém Zélandu, snímek podle Tolkienovy knihy režíruje mexický režisér Guillermo del Toro. Producentem je Peter Jackson, jehož film Návrat krále, třetí díl tolkienovské trilogie Pán prstenů, získal 11 Oscarů.

Jeden z šéfů New Line Cinema Alan Horn se v interview pro Variety zmínil, že nejpravděpodobnější termín premiéry Hobita je nyní konec roku 2012. Studio New Line připravuje film společně s MGM a v tom je asi největší kámen úrazu. Práva na Hobita patří MGM a tato společnost je na prodej. Pokud by celou firmu nikdo nechtěl, pak se budou prodávat zvlášť.

První díl snímku Hobit bude adaptací románu Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, který dějem předchází trilogii Pán prstenů, druhý díl by pak měl být originální příběh soustřeďující se na oněch 60 let, jež uběhnou mezi událostmi z obou knih.

Natáčet se má na farmě Matamata na Novém Zélandu, kde čeká nově postavený Hobitín.

Idylickou farmu, která patří rodině Alexanderových, objevili filmaři uprostřed novozélandské přírody v roce 1998 a v době natáčení Pána prstenů se tam přesunulo asi čtyři sta lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám