Hlavní obsah

Green Day v Praze slibují tři hodiny pod širým nebem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární americká punková skupina Green Day se ukáže 29. června v pražských Holešovicích na Výstavišti pod širým nebem. Kapela je na turné k poslední desce 21st Century Breakdown.

Článek

„Kapela je ve vrcholné formě, koncert by měl trvat tři hodiny a můžeme se tak těšit na skvělý zážitek,“ uvedl Borek Jiřík, pořadatel koncertu.

Deska 21st Century Breakdown vyšla loni a vyšvihla se na první místo amerických hitparád. I předešlá alba Green Day byla komerčně úspěšná a vynesla jim i několik cen včetně Grammy, Brit Awards a MTV Music Awards. Prorazili v devadesátých letech, kdy se jim spolu s Offspring podařilo vrátit mírně inovovaný punk do hry. Část mladé generace, poslouchající spíše Nirvanu, Pearl Jam nebo Metalliku, se tehdy vrátila ke stylu, který v osmdesátých letech ztratil směr i fanouškovskou základnu a neo-punková vlna v současnosti ještě doznívá.

Green Day vznikli už koncem osmé dekády, ale proslavili se deskou Dookie (1994), které se prodalo přes 11 miliónů kusů. Dalším deskám Insomniac, Nimrod a Warning už se takový úspěch nevydařil.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 31. března v síti Ticketpro za 890 a 1190 Kč včetně poplatku.

Reklama

Výběr článků

Načítám