Hlavní obsah

Tarantinův oscarový "esesák" Waltz je na roztrhání, točí akční film i dramata

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský herec Christoph Waltz se stal po získání Oscara za vedlejší roli esesáka Hanse Landy v Hanebných panchartech hollywoodskou hvězdou a američtí producenti se o něj přetahují.

Článek

Tarantino zřejmě navždy změnil kariéru talentovaného intelektuála z Vídně.  A Waltz si spolupráci s ním nemůže vynachválit.

"Působí bláznivě a geniálně a určitě tuhle stránku v sobě má, ale na mě to nepoužíval. My jsem velmi precizně pracovali na textu, on tak, aby se to líbilo mně, a já tak, aby se to líbilo jemu," řekl Waltz serveru News.at.

Hanebný pancharti jsou prý jeho nejoblíbenější film od Tarantina vůbec. "Ale něco ho od ostatních odlišuje, v něčem se ve své formě blíží Pulp Fiction, ačkoliv to posunuje dál...od smršti obrazů z poslední doby se posunuje k běžnému vyprávění," míní Waltz.

Svou budoucnost ale s Tarantinem přesto moc nespojuje. Jeho první film, který půjde letos do kin, The Green Hornet, je akční snímek v režii Michela Gondryho, ve kterém dále hrají Seth Rogen, Cameron Diazová a Edward Furlong.

Za rok bude následovat Water for Elephants, drama s Reese Witherspoonovou v režii Francise Lawrence a pak film A Little War of Our Own, o kterém se toho zatím moc neví. Režírovat ho prý má Kevin Costner a Waltzova účast je zatím spíše na úrovni klepů ze zákulisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám