Hlavní obsah

V show Bob Saint-Claire se 70. léta snoubí se samply a videokolážemi

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražští Bob Saint-Claire společně s videoartisty Kolabs připravili uvolněnou hudebně-vizuální show, která potěší jak milovníky 70. let, tak současných elektronických směrů. Jejich vystoupení 13. 3. v Paláci Akropolis určitě nepropásněte, na české poměry jde o skutečně mimořádně vytříbenou muziku střídající chill-outové malování nálad s kvalitními instrumentálními pasážemi na bázi jazz-rocku.

Článek

Čistě instrumentální produkce Bob Saint Claire je velmi vhodná pro vizuální koláže, společně s nimi zanechává uhrančivý dojem s psychedelickými prvky.

Skupinu Bob Saint Claire tvoří Václav Březina (baskytara), Filip Černý (kytara, Korg Kaoss Pad a Thereminvox), Jan Faix (klávesy, looper) a Marian Petržla (bicí). Poctivý živý základ jejich hudby je ukotven v jazzrocku. Samply dotvářejí atmosféru a celek je mnohdy taneční, acid-jazzový.

Loňská deska Ta krysa má zuby natřené prudkým jedem potvrdila, že Bob Saint Claire umějí nejen experimentovat, ale hlavně napsat chytlavé skladby s vtipnými odkazy ke staré filmové hudbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám