Hlavní obsah

Echo Blues Alive uvítá Deitru Farr, chicagskou hvězdu rhytm and blues

Novinky, Stanislav Dvořák

Před patnáctým ročníkem velkého festivalu Blues Alive se koná zahřívací kolo 12. března v Šumperku. Menší festival Echo Blues Alive navštíví především chicagaská rhytm and bluesová zpěvačka Deitra Farr.

Článek

"Po úspěchu „výsadku chicagského blues“ na loňském ročníku Blues Alive se dramaturgie Echa rozhodla opět z této scény vylovit další perlu. Hlavní hvězdou festivalu bude zpěvačka Deitra Farr, jedna z nejuznávanějších zpěvaček současné scény chicagského blues, oceňovaná nejen v prestižních výročních anketách v zámoří (W. C. Handy Awards, Living Blues Critics Awards), ale i v Evropě (Velká Británie, Francie)," oznámil Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Deitra Farr se v USA proslavila v polovině sedmdesátých let, když zpívala se soulovými soubory, až později se přiklonila více k blues, ale její repertoár má i dnes se soulem dost společného. V osmnácti letech prorazila hitem You Won’t Support Me, který je svým zvukem velmi blízký Motownu.

Během osmdesátých let vystupovala hlavně v amerických a kanadských bluesových klubech a od roku 1993 byla zpěvačkou skupiny Mississippi Heat. Od roku 1997 pak vystupuje sólo, její první samostatnou deskou byla The Search is Over. Deitra se věnuje také žurnalistice, píše básně a maluje.

V ČR vystoupí s chicagským kytaristou Rene Trossmanem a rozšířeným bandem, v němž nechybí ani dechová sekce. Kromě Šumperku se zastaví také v Ústí nad Labem 16. března a v Praze v Akropoli 18. března.

Na Echu Blues Alive vystoupí dále australský hráč na resofonickou kytaru Gwyn Ashton, Roosevelt Houserockers, Bonzo & The Resonators a Abigail Ybarra.

Reklama

Výběr článků

Načítám