Hlavní obsah

Literární kabaret EKG dává šanci mladým autorům

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Únorový literární kardiogram básníka a fotografa Igora Malijevského a spisovatele Jaroslava Rudiše, který uvede pražské divadlo Archa v pondělí a v úterý, nese název O Lásce a objevech. Oba protagonisté totiž dali prostor i mladým začínajícím autorům, kteří mohli od ledna posílat do Archy krátkou prózu nebo tři básně.

Článek

Hlavním hostem večera je mladý grafik Vojtěch Kovařík, který za své osobité linoryty tištěné v malých počtech získal cenu Vladimíra Boudníka. Jeho díla bývala pravidelně oceňována v soutěži Grafika roku.

Hrát a tančit bude dívčí trio Audiofenky, které se pohybuje mezi elektronikou a folkem.

Rudiš s Malijevským pořádají EKG od roku 2007. Navazuje na jejich straší projekt Monoskop.

Rudiš se proslavil knihou Nebe pod Berlínem, za kterou získal Ortenovu cenu. Jeho druhá kniha Grandhotel se dočkala i filmové podoby. Kromě psaní se věnuje i komiksu, spolu s Jaromírem 99 vytvořili trojdílný komiks o železničáři Aloisu Nebelovi. je také spoluautorem několika divadelních her jako Léto v Laponsku nebo Strange Love o fanatických fanoušcích Depeche Mode.

Reklama

Výběr článků

Načítám