Hlavní obsah

Sepultura zahraje v Brně

– Brno

Brazilská skupina Sepultura, jedna z nejslavnějších metalových kapel 90. let, příští rok poprvé zahraje v Brně. Na programu metalového svátku ji 19. dubna 2010 doplní američtí Pro-Pain, hrající na pomezí stylu hardcore a metalu, a dosud nezveřejněná předkapela.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Sepultura

Článek

Sepultura a Pro-Pain odehrají v Česku miniturné se třemi zastávkami. Ze zámoří přijede zřejmě i předkapela. Dějištěm brněnského vystoupení bude sál Semilasso v Králově Poli. Pro Sepulturu to bude brněnská premiéra. Pro-Pain už v Brně jednou hráli, řekl Pavel Řehoř z agentury. Lístky za 800 korun se v předprodejích objeví možná už příští týden, dodal.

Beneath The Remains, Arise a Chaos A. D.

Sepultura začala hrát v brazilském velkoměstě Belo Horizonte v roce 1984. Na přelomu 80. a 90. let získala kapela deskami Beneath The Remains, Arise a Chaos A. D. celosvětovou proslulost.

Po vydání šestého alba Roots v roce 1996 opustil skupinu zakládající člen Max Cavalera, který si založil vlastní formaci Soulfly. Jeho místo u mikrofonu zaujímá Derrick Green. Dosud poslední album vyšlo vloni pod názvem A-Lex. Podle odborníků Sepultura vyvinula zvláštní směs death metalu a trash metalu. Žánr navíc čas od času obohacovala o folklorní motivy brazilských indiánů.

Sepultura v Česku odehrála už několik koncertů. Poprvé si ji v roce 1996 v pražské Sportovní hale přišlo poslechnout 15 tisíc lidí. Loni byla jednou z hlavních hvězd festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích na Zlínsku a Mysteria Festu v Bořni.

Pionýři hard coru a metalu

Muzikanti z newyorské kapely Pro-Pain, proslulé takřka zběsilou rychlostí skladeb, se na svých webových stránkách označují za pionýry hard coru a metalu. Debutovali v roce 1992 deskou Foul Taste Of Freedom. Jedenáctá studiová deska No End In Sight vyšla v roce 2008. V Česku už několikrát hráli, v dobré formě se představili například letos na trutnovském festivalu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám