Hlavní obsah

Divoši Skindred předvedou v Praze ragga metal

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Paláce Akropolis v Praze přijede 27. února 2010 britská alternativní senzace Skindred, jedna z těch lepších tvrdých kapel, které pochopily, že omílání punkových a metalových klišé do 21. století nepatří a šly na to "od lesa". Naroubovaly reggae a rap na heavy metalový zvuk a vyšla jim z toho tvrdá, zábavná a místy taneční muzika.

Článek

"Sama skupina svoji tvorbu nejčastěji charakterizuje jako “ragga metal” nebo “nu-reggae”, jak občas rád před médii vtipkuje Benji Webbe," říká Katka Dědková z agentury Charm Music.

Skindred vznikli v Newportu kolem frontmana Benjiho Webba v roce 1998. Debutovali v roce 2002 albem Babylon, které se dočkalo velkého ocenění v časopise Billboard. Dále pokračovali v pilování svého stylu na CD jako Roots Rock Riot a Shark Bites and Dog Fights.

V České republice se Skindred ještě neukázali, příští rok přijedou v rámci turné k novinkovému EP Shark Bites and Dog Fights. Momentálně skupina hraje v USA.

Vstupenky na pražské vystoupení jsou k dostání za 340 Kč v distribučních sítích Ticketpro a Ticketstream a v kavárně Paláce Akropolis.

Reklama

Výběr článků

Načítám