Hlavní obsah

Havel oslaví 17. listopad s Lou Reedem, ale bez Jaggera

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to tady, tak nazval Václav Havel chystaný slavnostní večer k 20. výročí politických změn v Československu a pádu železné opony. Koncert za účasti hudebních hvězd Suzanne Vega, Joan Baezové, Renée Flemingové a Lou Reeda se uskuteční v sobotu 14. listopadu v Pražské křižovatce. Zpěváky doprovodí Pražská komorní filharmonie řízená Jiřím Bělohlávkem. Česká televize jej odvysílá v přímém přenosu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Havel

Článek

Podle některých médií by měl přijet i zpěvák Rolling Stones Mick Jagger. Jeho návštěva ale potvrzená není. „Pravděpodobně nedorazí. V programu se s ním nepočítá,“ řekla Právu Sabina Tančevová, tajemnice Kanceláře Václava Havla.

V rámci oslav se bude ve velké aule Filozofické fakulty UK konat tentýž den dopoledne diskuse světových osobností, jako jsou vedle Havla i Madeleine Albrightová, Jacques Rupnik, Adam Michnik nebo Tom Stoppard.

Podle Tančevové by se večerního koncertu měl zúčastnit i prezident Václav Klaus. Ze záznamu přítomné pozdraví i americký prezident Barack Obama, Jeho Svátost dalajláma, bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov, spolková kancléřka Angela Merkelová nebo muzikant a politický aktivista Bob Geldof.

Bratislava bude mít náměstí Sametové revoluce

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám