Hlavní obsah

Walt Disney koupí Marvel

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle agentury AP a zpravodajského portálu britské BBC oznámila americká filmová společnost The Walt Disney Company, že v dohledné době koupí společnost Marvel Entertainment. Tento nákup by ji měl vyjít na 4 miliardy dolarů a jejím uskutečněním tak mimo jiné získá autorská práva na 500 postaviček z dílny Marvelu včetně slavných a legendárních Iron Mana a Spidermana.

Článek

Podle analytika Davida Joycea z Miller Tabak & Co. přitáhne Walt Disney díky tomuto nákupu ke svým aktivitám novou cílovou skupinu – mladé muže a diváky filmových trháků o komiksových postavách. Kontrastuje to s její dosavadní filozofií, která byla prostřednictvím projektů Hannah Montana a Jonas Brothers zaměřena především na mladé dívky.

Podle ředitele Walt Disney Company Roberta Igera spojuje nákup „silnou globální značku a celosvětově renomovanou sbírku postav s jedinečným světovým portfoliem majetku v oblasti zábavného průmyslu Disney a schopností maximalizovat hodnotu na různých teritoriích.“

Reklama

Výběr článků

Načítám