Hlavní obsah

TV Barrandov spolupracuje se slovenskou televizí JOJ

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Digitální televize Barrandov začne od příštího týdne vysílat dvakrát týdně seriál Odsouzené z prostředí ženské věznice, který natočila ve spolupráci se slovenskou televizí JOJ. Objeví se v něm jak slovenští (Zuzana Mauréry, Hana Gregorová), tak čeští herci (Pavel Kříž, Hana Vagnerová).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Saudek (na snímku s partnerkou a dítětem) má na Barrandově vlastní talk show.

Článek

„Chceme vrátit slovenštinu na obrazovku,“ poznamenala generální ředitelka TV Barrandov Janka Vozárová. Spolupráci televize, kterou řídí, se slovenskou JOJ přirovnala k „manželství z rozumu“. Je to nutné a důležité kvůli snižování nákladů na výrobu.

TV Barrandov se na podzimní sezónu dobře připravila, dá se říci, že skoro nejlépe ze všech celoplošných televizí u nás. Má k tomu motivaci – roste jí, podle údajů peoplemetrového měření, sledovanost. V srpnu dosáhla 2,83 procent na trhu digitálních televizí. Cílem televize jsou letos tři procenta sledovanosti, a ta již o víkendech přesahuje.

Televize hodlá přilákat diváky hlavně zábavou, akvizicí nových zahraničních filmů, seriály a lifestylovými pořady. Programovým ředitelem televize se od 1. října stane Petr Sládeček.

V programu zůstávají úspěšně pořady původní tvorby – Talkshow Jana Saudka, Politická střelnice Zuzany Bubílkové nebo cyklus o mezilidských vztazích České milování od společnosti Febio. V nové formě se představí zpravodajský magazín Šedesát minut, který budou mj. moderovat Kateřina Kristelová a Kateřina Hrachovcová. Novinkou je Filmový úlet s Jaroslavem Duškem a Kamilem Švejdou nebo Nedělní pravdivé příběhy.

Televize uvede také několik českých televizních premiér filmových trháků, jako je romantická komedie Vicky Cristina Barcelona nebo Rambo 4: Do pekla a zpět či cyklus Pekelná kuchyně s kuchařem Gordonem Ramsayem. Páteční večery budou patřit starším českým oblíbeným filmům šedesátých až osmdesátých let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám