Hlavní obsah

Nejmenší galerii výtvarného umění otevřou v zahradním domku v Berlíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Berlíně bude otevřena nejmenší galerie výtvarného umění v Německu, kterou její provozovatelé nazvali Smallery. Na ploše ani ne dva metry čtvereční si zájemci budou moci prohlédnout 24 prací domácích i zahraničních ilustrátorů.

Článek

Výstava ve Smallery, jejíž název je slovní hříčkou z anglických slov malý a galerie, neboli small a gallery, začne podle organizátorů 8. srpna a potrvá do 4. září. Nový výstavní prostor je v malém zahradním domku na volném pozemku v centru německé metropole ve čtvrti Mitte. Své práce v něm představuje 12 ilustrátorů. Mezi nimi jsou například Gary Taxali, Isabel Klettová a Gary Baseman.

Projekt připomíná domeček pro panenky, jeho výzdoba je ale poněkud netradiční. Barevné ilustrace narážejí na aktuální politická témata, inspirují se stylem Emo nebo virtuální realitou. Mnoho milovníků této formy umění tedy jistě rádo sehne hřbet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám