Hlavní obsah

V Praze se zastaví "samuraj gipsy" projekt bubeníka Fun Lovin Criminals

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bubeník slavných Fun Lovin Criminals Frank Benbini si poměrně nedávno založil postranní projekt Fatal Star, o jehož existenci dosud tušili jen skalní fun lovin fanoušci. V ČR se objeví 30. července v pražském klubu Chapeau Rouge.

Článek

Projekt tvoří oficiálně pouze Benbini a kytarista Na'im Cortazzi a pro svůj styl si vymysleli termín "samuraj gipsy R'n'B". Co to znamená, ví snad jen sám čert, ale nebudeme dlouho chodit kolem horké kaše, Fatal Star je v jistém smyslu typická současná úchylně elektronická skupina, a to velmi zábavná. Různé samply, které zhusta připomínají i počítačové hry z 80. let (majitelé strojů Atari 800 zajásají), se vyjímají na podkladech ve stylu funky a dub. Tu a tam se ale může nečekaně vynořit i naboosterovaná kytara, Fatal star jsou dost nevypočitatelní.

O první nahrávku se pokusili v letech 2005/2006, jmenovala se Prayers for Protection. Na letošní rok chystají už méně utajenou LP desku The Warrior, kterou sám Frank Benbini výstižně popisuje jako "setkání Knight Ridera s Funkadelic a Africa Bambataa."

Fatal Star samozřejmě trochu vykrádají pop šedesátých let a sedmdesátých let (kdo to dnes nedělá, ať hodí vinylem) a můžete je srovnávat s Massive Attack, Mobym nebo Fun Lovin Criminals. Každopádně se pobavíte, pokud máte rádi alternativnější věci s černými kořeny a hodně syntetických zvuků.

Reklama

Výběr článků

Načítám