Hlavní obsah

Režisér Moore ohlásil film o krizi, bude to "love story"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký režisér Michael Moore zveřejnil název svého nového filmu, který se zabývá ekonomickou krizí. Bude se jmenovat Capitalism: A Love Story a jak Moore v žertu předeslal, bude to perfektní film na rande.

Článek

"Je v něm všechno, touha, vášeň, romantika a 14 000 zrušených pracovních míst každý den," řekl režisér o filmu. "Je to o zakázané lásce, jejíž jméno se nesmí vyslovit. Ale co, prostě je to kapitalismus," dodal známý provokatér Moore. Capitalism: A Love Story bude mít v Americe premiéru v říjnu, uvedl server BBC.

V únoru filmař vyzval významné postavy z Wall Streetu, aby lidem sdělili, co o krizi vědí. "Buďte hrdinové a pomozte mi vynést na světlo největší podvod v americké historii," prohlásil tehdy.

Moore natočil tři z šesti komerčně nejúspěšnějších dokumentů všech dob. Dostal Oscara za film o masakru na střední škole Bowling for Columbine a také nominaci za dokument o americkém zdravotnictví Sicko. Film Fahrenheit 9/11 si odvezl Zlatou palmu z festivalu v  Cannes.

Diváci obdivují jeho kreativitu a vtip, ale jako režisér je také terčem ostré kritiky, protože podle mnohých překračuje hranice, jichž by se měl opravdový dokumentarista držet. Některá fakta vynechává a pomocí střihu vytváří efektní, ale někdy ne úplně pravdivý obraz událostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám