Hlavní obsah

Američtí Disturbed zahráli v pražském klubu Roxy

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve Spojených státech jsou chicagští Disturbed hvězdami. Pohybují se na předních hitparádových příčkách, a to nejenom v oblasti nu-metalu, jehož tvrdší formu prezentují. V Praze naplnili klub Roxy, dali prostor předskokanům The Switch a posléze přichystali mix písniček ze všech čtyř alb.

Článek

U Disturbed je ale v podstatě jedno, ze které desky zrovna hraje. Zvukově, aranžérsky a výrazově se na nich totiž příliš nemění. Těží z ostrých riffů, drtivého metalového zvuku, pohráváním s rapem a melodických refrénů.

Nepřehlédnutelným hrdinou je zpěvák David Draiman. Pořízek vládne svému hlasu s obrovským přehledem a je pozoruhodné, že na pódiu v podstatě nemusel dělat nic navíc.

On tam zkrátka jenom byl a zpíval, třeba i zajímavě pojaté a v rámci hudební filozofie kapely náležitě přiostřené coververze písní Genesis (Land Of Confusion) nebo Tears For Fears (Shout 2000). Drtivou energii to přirozeně mělo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám