Hlavní obsah

Švýcarští divadelníci Drift hrají v Česku komediální dada kus Sound Machine

Právo, Marcela Benoniová

Vtipné a veselé představení Sound Machine předvedla v rámci Tance Praha třikrát v pražském Divadle Ponec švýcarská skupina Drift. Jedná se spíše o dadaistický divadelní koncert tří aktérů i zpěváků zároveň. Na třech pracovních stolech jsou notebooky, klávesy i další řada elektronických přístrojů propojené i spletené kabely.

Článek

Kabely obklopují nesmiřitelně náš život. Hra kláves a klávesnic, směsice každodenních technických zvuků inspirovaly autory k této groteskní hříčce.

S naprosto vážným výrazem až bádajícím entuziasmem předvádějí účinkující nesmyslné kousky a hledají smysl v nesmyslech. Jejich humor je citlivý, sebeironický, jak to ve správné grotesce má být. Performeři Béatrice Jaccardová a Peter Schelling spolupracují již od roku 1986.

Z jejich dílny je také druhé uváděné představení Au bleu cochon, které na pozadích barevně svítících lamel rozehrává tanečně téma zvířecích reakcí i určité animálnosti lidských návyků. Rychlé až zrychlené nervní pohybové sekvence střídá i smutek z osamocení a skepse.

Představení mají ještě 24. června v bazilice v Českých Budějovicích, 26. června v Divadle Barka v Brně a 28. června v Divadle loutek v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám