Hlavní obsah

Zemřel Václav Mareš, dědeček ze seriálu Ulice

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 68 let zemřel v sobotu dopoledne herec Václav Mareš, jedna z hlavních postav seriálu Ulice. Podlehl rakovině, s níž statečně bojoval poslední rok. Václav Mareš se v roli dědečka objevoval až do úplného konce. Natáčení nevzdával ani přesto, že hodně chřadl. Zhoubný nádor se u něj objevil po tom, co loni na podzim prodělal operaci zúženého jícnu.

Foto: Archív, Právo

Václav Mareš

Článek

Zpráva, že má rakovinu, byla pro Mareše pohromou, ze které se jen těžko vzpamatovával. Prodělal už sérii chemoterapií, během níž si zažil bolestné chvíle. Začátkem letošního roku se jeho stav začal natolik zlepšovat, že se vrátil k natačení seriálu Ulice.

Od roku 1969 do roku 1963 studoval na pražské DAMU. Ihned po ukončení školy získal své první angažmá v Divadle Na zábradlí, kam jej pozval legendární režisér Jan Grossmann. V roce 1968 odešel do libeňského divadla S. K. Neumanna, kde působil až do roku 1988, z čehož šest let vykonával funkci jeho ředitele. V roce 1988 odešel do divadla E. F. Buriana, působil v dalších pražských divadlech. V posledních letech hostoval v Dejvickém divadle a v zájezdovém divadle Pavla Trávníčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám